Jednoduchý dvousložkový dezert ze smetany - postup přípravy
Nemáte času nazbyt a potřebujete připravit rychlý a chutný dezert pro své hosty? Pak zvolte ten krémový ze smetany ke šlehání. Je velmi lahodný a jeho přípravu zvládne skutečně i úplný začátečník.
Ingredience
Začněte tím, že si vyšleháte do tuhého sněhu smetanu a posléze k ní přisypete ovocný prášek dle chuti.
Pakliže použijete mleté lyofilizované ovoce, můžete potřebovat k doslazení krému i trochu moučkového cukru.
Hotový krém následně navrstvěte do zapékací misky, zahlaďte na povrchu špachtlí a dejte tuhnout do lednice ideálně přes noc.
Po několika hodinách tuhnutí v lednici smetanový dezert vyjměte a dozdobte třeba strouhanou hořkou čokoládou i celými kusy čerstvého ovoce (jahodami, borůvkami, malinami, meruňkami, višněmi a podobně). Fantazii se meze nekladou.
Podávejte třeba s kouskem sušenky či trubičky. Přejeme vám dobrou chuť!
Pakliže budete chtít svůj smetanový dezert vylepšit, můžete připravit jako základnu i sušenkový korpus. Na ten potřebujete jen balíček čokoládových či máslových sušenek a trochu rozpuštěného másla. Sušenky rozmixujete a promícháte s máslem. Následně sušenkovou hmotu navrstvíte do formy, až pak nanášíte smetanový krém. Výtečná bude taktéž čokoládová poleva, kterou připravíte se smetany a nalámané hořké, mléčné anebo bílé čokolády. Z krémové náplně lze tvořit i vrstvy, které budete prokládat například cukrářskými piškoty (lze použít i ty klasické dětské). Ty přes noc nasáknou a budou dokonale vláčné!