Jednoduchý recept na lahodné rolky z mletého masa plněné žampiony - postup přípravy
Jednoduchý, rychlý a nenáročný. To je tento recept na lahodné rolky z mletého masa, které jsou plněné žampiony. Jedná se neuvěřitelnou pochoutku, která je vhodná jako předkrm i jako hlavní jídlo. Stačí přidat například opékané brambory a rázem máte chutný a plnohodnotný chod na jídelním stole. Příprava navíc zabere opravdu málo času, takže se jedná o rychlý pokrm, který je vhodný i pro věčně nestíhající lidi.
Ingredience
Nejdříve ze všeho si připravíte žampionovou náplň. Očistěte a umyjte houby, které poté nakrájejte na menší kostky. Ty poté smažte na suché pánvi, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou vyloučí. Poté přidejte trošku oleje, najemno nakrájeno cibuli a nastrouhanou mrkev. Za stálého míchání smažte asi 4-5 minut podle potřeby.
Poté přidejte najemno nakrájené bílé zelí a celou směs ochuťte dle potřeby solí a pepřem. Poté za občasného míchání smažte na mírném ohni zhruba dalších 10 minut. Když všechny ingredience změknou, sejměte pánev z ohně a celou směs přeložte do mísy, kde ji necháte vychladnout.
Dalším krokem bude příprava mletého masa. To si vložíte do větší mísy a postupně k němu přidáte vejce, papriku, sůl, pepř a nasekané bylinky. Vše pořádně promícháte, dokud se všechny ingredience správně nespojí a nevytvoří hustou lepivou hmotu. Poté z masa vytvarujte stejně velké kuličky. Počet záleží na přesné velikosti.
Každou kuličku masa poté položte na kousek potravinové fólie a roztáhněte do stran, dokud nevznikne masová placka. Do každé takové „placky“ vložte zhruba dvě čajové lžičky žampionové náplně a pomocí fólie sviňte placku do tvaru rolky. Nakonec každou rolku pouze prsty uhlaďte do požadovaného tvaru a můžete postoupit k dalším kroku.
Rolky vedle sebe uložte na plech vyložený pečícím papírem, který poté vložíte do trouby předehřáté na 190 stupňů a podle potřeby pečete zhruba 35-40 minut. Rolky nakonec pouze vyndáte z trouby a můžete rovnou podávat, ať už jako lahodný předkrm nebo hlavní chod. V obou případech doporučujeme přidat česnekový dresing nebo majonézu s nasekanými bylinkami.