Jednoduchý tvarožník z kefíru a smetany - postup přípravy
Patříte-li mezi milovníky kefíru a chcete si pochutnat na něčem originálním, vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Tvarožník z kefíru připravíte za necelou hodinu a zvládne jej upéct i začátečník.
Ingredience
Než začnete tvarožník připravovat, dejte přes noc zmrazit 3 kefíry. Zmrzlé kefíry další den vložte do hrnce, ve kterém je cedník vyložený plátýnkem a pomalu je nechte rozmrznout.
Tip: Jakmile kefíry začnou měknout, můžete je rozdělit na kousky, což urychlí jejich rozmrznutí.
Zatímco kefíry roztávají, v míse si smíchejte vejce, cukr a špetku soli. Do směsi přidejte roztopený kefír a důkladně rozmíchejte. Za stálého míchání přidejte smetanu a nakonec přisypte přes sítko mouku.
Jakmile se všechny ingredience propojí, vylijte směs do, pečicím papírem vyložené, dortové formy. Následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut. Po vychladnutí můžete podávat.
Poznámka: Povrch tvarožníku bude po upečení hnědý a tvrdý, vnitřek bude měkký. Nechte proto tvarožník ve vypnuté troubě, dokud nevychladne. Až poté jej opatrně vyjměte z formy.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим счастье дома