Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý tvarožník z kefíru a smetany

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Jednoduchý tvarožník z kefíru a smetany - postup přípravy

Patříte-li mezi milovníky kefíru a chcete si pochutnat na něčem originálním, vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Tvarožník z kefíru připravíte za necelou hodinu a zvládne jej upéct i začátečník.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Než začnete tvarožník připravovat, dejte přes noc zmrazit 3 kefíry. Zmrzlé kefíry další den vložte do hrnce, ve kterém je cedník vyložený plátýnkem a pomalu je nechte rozmrznout. 

Tip: Jakmile kefíry začnou měknout, můžete je rozdělit na kousky, což urychlí jejich rozmrznutí.

2. KROK

Zatímco kefíry roztávají, v míse si smíchejte vejce, cukr a špetku soli. Do směsi přidejte roztopený kefír a důkladně rozmíchejte. Za stálého míchání přidejte smetanu a nakonec přisypte přes sítko mouku.

3. KROK

Jakmile se všechny ingredience propojí, vylijte směs do, pečicím papírem vyložené, dortové formy. Následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 40 minut. Po vychladnutí můžete podávat.

4. KROK

Poznámka: Povrch tvarožníku bude po upečení hnědý a tvrdý, vnitřek bude měkký. Nechte proto tvarožník ve vypnuté troubě, dokud nevychladne. Až poté jej opatrně vyjměte z formy.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů