Jemný a vláčný koláč s jogurtem a jablky - postup přípravy
Koláč na plech s jogurtem a jablky se připravuje velmi snadno a rychle. Přesto je ale jako od profesionálního cukráře. Zužitkujte čerstvou úrodu jablek v tomto nádherném dezertu, který vás nebude stát téměř žádný čas, peníze ani námahu.
Ingredience
Jablka umyjte a osušte. Oloupejte z nich slupku, dužninu rozkrojte na čtvrtinky a odstraňte z nich části jadřinců, semínka i stopky. Jedno jablko odložte stranou a zbylá tři vložte do nádoby mixéru. Vyklepněte k jablkům dvě vajíčka, přidejte bílý jogurt, půl sklenice cukru a zalijte půlkou sklenice mléka. Vše mixujte po dobu dvou až tří minut, dokud nezískáte jemnou, hladkou a homogenní směs bez větších kousků.
Jablka umyjte a osušte. Oloupejte z nich slupku, dužninu rozkrojte na čtvrtinky a odstraňte z nich části jadřinců, semínka i stopky. Jedno jablko odložte stranou a zbylá tři vložte do nádoby mixéru. Vyklepněte k jablkům dvě vajíčka, přidejte bílý jogurt, půl sklenice cukru a zalijte půlkou sklenice mléka. Vše mixujte po dobu dvou až tří minut, dokud nezískáte jemnou, hladkou a homogenní směs bez větších kousků.
Plech na pečení o rozměrech asi 20 x 20 centimetrů bohatě vytřete máslem (případně ho vyložte namočeným a pomačkaným pergamenovým papírem na pečení) a vlijte do něj hotové těsto. Stěrkou jeho povrch urovnejte do roviny.
Poslední jablko rozkrájejte na tenké plátky tvaru půlměsíce a vyskládejte je na celý povrch těsta. Vychlazené máslo nakrájejte na několik tenčích plátků, které rozmístěte po povrchu těsta na jablka, a nakonec vše zasypejte krystalovým cukrem.