Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Karamelové řezy s kondenzovaným mlékem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 21 minut

Karamelové řezy s kondenzovaným mlékem - postup přípravy

Karamelové řezy s jemnou náplní se doslova rozpouští na jazyku. Dezert se skvěle hodí nejen k pohoštění ve všední den, ale také ke slavnostním příležitostem.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Náplň

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí pokryjte dno formy, kde ji uhlaďte do rovna. 

2. KROK

Do mísy od mixéru vlijte kondenzované mléko, které rozmixujte společně se smetanovým sýrem Philadelphia. Vzniklou náplní polijte sušenkový základ a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

Poznámka: Po upečení nechte dezert chvíli volně chladnout.

3. KROK

Na závěr připravte krém. Mléko smíchejte s karamelem v prášku a instantní kávou. Směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se ingredience nerozpustí. Krémem zalijte základ dezertu, který následně vložte do lednice na 2 hodiny.

4. KROK

Poté, co krém ztuhne, ozdobte dezert karamelem nebo rozpuštěnou čokoládou. 

Tip: Budete-li používat ke zdobení čokoládu, můžete ji rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 3 minut.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: ricette arabe

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů