Karamelové řezy s kondenzovaným mlékem - postup přípravy
Karamelové řezy s jemnou náplní se doslova rozpouští na jazyku. Dezert se skvěle hodí nejen k pohoštění ve všední den, ale také ke slavnostním příležitostem.
Základ
Náplň
Krém
Zdobení
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí pokryjte dno formy, kde ji uhlaďte do rovna.
Do mísy od mixéru vlijte kondenzované mléko, které rozmixujte společně se smetanovým sýrem Philadelphia. Vzniklou náplní polijte sušenkový základ a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Poznámka: Po upečení nechte dezert chvíli volně chladnout.
Na závěr připravte krém. Mléko smíchejte s karamelem v prášku a instantní kávou. Směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se ingredience nerozpustí. Krémem zalijte základ dezertu, který následně vložte do lednice na 2 hodiny.
Poté, co krém ztuhne, ozdobte dezert karamelem nebo rozpuštěnou čokoládou.
Tip: Budete-li používat ke zdobení čokoládu, můžete ji rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě během 3 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ricette arabe