Koblihy s jablky ze sušeného droždí - postup přípravy
Pokud patříte k těm, kterým se zdá příprava koblih náročná, určitě vyzkoušejte tento praktický recept, který změní váš názor. Díky použité naběračce při smažení mají koblihy nádherný pravidelný tvar a pochutnat si na nich můžete už za 20 minut.
Ingredience
Jablka oloupejte, odstraňte z nich jádřinec a nakrájejte je na drobné kousky. Jablka v míse smíchejte s vejcem a krystalovým cukrem. Poté všechny ingredience rozmixujte na kaši.
Do jablečné směsi vlijte olej a vše zamíchejte. Přidejte sušené droždí, kypřící prášek do pečiva a znovu zamíchejte. Za stálého míchání přilijte do mísy teplé mléko s teplou vodou a na závěr přisypte mouku s vanilkovým cukrem.
Mícháním vypracujte tekutější těsto, které přikryjte potravinovou fólií a nechte jej kynout 30 minut. Po této době sundejte z mísy potravinovou fólii a těsto promíchejte.
Do rozpálené pánve nalijte olej a zahřejte ho. Naberte jednu naběračku těsta a tu vložte do vroucího oleje. Během smažení těsto polévejte olejem a každou koblihu smažte v naběračce 1 minutu. Poté koblihu z naběračky vložte přímo do oleje a smažte ji z každé strany další minutu.
Poznámka: Těsto smažte v naběračce. Nevlévejte ho přímo do pánve – díky tomu bude mít kobliha pravidelný tvar.
Poznámka: Hotové koblihy s jablky podávejte posypané moučkovým cukrem. Skvěle chutnají jako dezert ke kávě, čaji nebo kakau.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hacer’in Lezzetleri