Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Koblihy z kynutého těsta s citronovou kůrou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Koblihy z kynutého těsta s citronovou kůrou - postup přípravy

Koblihy z kynutého těsta jsou nadýchané a mají příjemně sladkou chuť. Díky citronové kůře mají osvěžující aroma, díky kterému už nebudete chtít koblihy z obchodu.

Ingredience pro:
12 kusů
+ -

Těsto

Na smažení

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte se solí a cukrem. V jiné misce smíchejte mléko s vaječnými žloutky, citronovou kůrou, rozpuštěným máslem a droždím. 

Tip: Místo klasického cukru můžete použít vanilkový cukr. Citronovou kůru můžete nahradit pomerančovou kůrou.

2. KROK

Tekutinu vmíchejte do suchých ingrediencí a těsto hněťte aspoň 10 minut. Poté ho přikryjte potravinovou fólií a nechte ho kynout na teplém místě 10 minut. 

3. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejných kousků, vytvarujte z nich bochánky a vyskládejte je na plech vymazaný tukem. 

Tip: Než vytvarujete všech 12 kousků koblih, zbytek těsta mějte vždy přikrytý fólií, aby nevysychalo.

4. KROK

Plech s bochánky přikryjte fólií a koblihy nechte 1 hodinu kynout na teplém místě. Koblihy smažte ve větším množství oleje po dobu 2–3 minut z  každé strany. 

Poznámka: Pro nejlepší výsledky by měl mít olej teplotu 160 °C.

5. KROK

Koblihy z kynutého těsta odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Servírovat je můžete posypané moučkovým cukrem nebo kakaem.

Tip: Vychladlé koblihy můžete naplnit oblíbeným džemem nebo čokoládou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Retetele Mihaelei

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů