Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kopřivová polévka s vejcem a krutony

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 38 minut

Kopřivová polévka s vejcem a krutony - postup přípravy

Ať už máte chuť na něco výživného nebo se chcete zasytit něčím hřejivým, s kopřivovou polévkou nešlápnete vedle. Její výhodou je snadná a velmi rychlá příprava.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kopřivy spařte horkou vodou, ve které je namáčejte 3 minuty a následně je sceďte. V hrnci s rozpuštěným máslem a rozpáleným olejem smažte tymián, nové koření a bobkový list po dobu 1 minuty.

2. KROK

Jakmile se koření rozvoní, přidejte cibuli, kterou smažte 2 minuty. K cibuli přidejte česnek a po dalších 2 minutách ingredience zaprašte moukou. 

Tip: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.

3. KROK

Jakmile mouka se surovinami spojí, vytáhněte z hrnce bobkový list s novým kořením a vložte do něj nasekané kopřivy. Směs zalijte vývarem, ochuťte ji solí, pepřem a vařte 20 minut, pod pokličkou. 

4. KROK

Následně polévku rozmixujte, odstavte z tepla, vmíchejte do ní smetanu a servírujte ji s krutony. Do každé porce přidejte také několik kousků vařeného vejce a pokapejte ji trochou olivového oleje.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů