Kopřivová polévka s vejcem a krutony - postup přípravy
Ať už máte chuť na něco výživného nebo se chcete zasytit něčím hřejivým, s kopřivovou polévkou nešlápnete vedle. Její výhodou je snadná a velmi rychlá příprava.
Základ
Ostatní ingredience
Kopřivy spařte horkou vodou, ve které je namáčejte 3 minuty a následně je sceďte. V hrnci s rozpuštěným máslem a rozpáleným olejem smažte tymián, nové koření a bobkový list po dobu 1 minuty.
Jakmile se koření rozvoní, přidejte cibuli, kterou smažte 2 minuty. K cibuli přidejte česnek a po dalších 2 minutách ingredience zaprašte moukou.
Tip: Česnek nesmažte příliš dlouho, aby nezhořkl.
Jakmile mouka se surovinami spojí, vytáhněte z hrnce bobkový list s novým kořením a vložte do něj nasekané kopřivy. Směs zalijte vývarem, ochuťte ji solí, pepřem a vařte 20 minut, pod pokličkou.
Následně polévku rozmixujte, odstavte z tepla, vmíchejte do ní smetanu a servírujte ji s krutony. Do každé porce přidejte také několik kousků vařeného vejce a pokapejte ji trochou olivového oleje.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: DAMIAN KUCHNIA OD KUCHNI
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.