Koprová majonéza s křenovou příchutí - postup přípravy
Koprová majonéza vás ohromí originální chutí, kterou ji dodává přidaný křen. Majonézu můžete použít k dochucování salátů, k masu, do baget a jiných pokrmů.
Ingredience
V míse vyšlehejte vejce s olejem, citronovou šťávou, solí, hnědým cukrem, hořčicí a křenovou pastou.
Kopr omyjte, osušte, nasekejte nadrobno a vložte do směsi, kde jej rozmixujte.
Poznámka: Do majonézy použijte kopr bez stonků.
Směs šlehejte přibližně 20–30 vteřin, dohladka. Poté koprovou majonézu přelijte do sterilizované sklenice s víkem a vložte ji aspoň na 2 hodiny do lednice.
Poznámka: Sterilizace je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení obsahu sklenice bakteriemi.
Tip: Majonézu můžete použít k dochucování zeleninových salátů nebo jiných oblíbených pokrmů. Díky tomuto receptu získáte 267 g majonézy.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ЗДОРОВОЕ ПИТАНИЕ