Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kornoutky ze žloutkového těsta s vanilkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 17 minut

Kornoutky ze žloutkového těsta s vanilkou - postup přípravy

Kornoutky ze žloutkového těsta jsou křehké, provoní váš domov a můžete je naplnit dle vlastních představ. Skvěle se hodí ke slavnostním příležitostem i všednímu mlsání.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s moukou a směsí vody, vaječných žloutků a špetky soli. Přidejte kypřicí prášek do pečiva s vanilkovým cukrem a vytvořte těsto. 

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Těsto zabalte do sáčku, vložte ho na 30–40 minut do lednice a poté z něj vyválejte plát o tloušťce 0,3–0,4 cm. Ten nakrájejte na pruhy o šířce 2 cm, které postupně namotejte na formičky, určené k tvorbě kornoutků.

3. KROK

Kornoutky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 200–220 °C po dobu 15–17 minut.

Tip: Kornoutky můžete naplnit dle vlastní chuti a jejich okraje můžete ozdobit čokoládou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Delicious and Simple

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů