Královská snídaně z vajec, rajčat a cukety - postup přípravy
Pokud si chcete šplhnout u své drahé polovičky, připravte jí tuto excelentní snídani – nejlépe přímo do postele! Dobrota z cuket, rajčat a vajec je sytá, lahodná a navíc nesmírně zdravá a určitě za ni sklidíte jen uznání a chválu.
Ingredience
Oloupejte cibuli, rozkrojte ji na poloviny a ty nakrájejte na půlkolečka.
Na kamnech rozehřejte pánev s trochou oleje. Když je horký, ztlumte oheň na střední úroveň a vhoďte na něj pokrájenou cibuli, kterou smažte dozlatova.
Rajčata nařízněte ostrým nožem dokola tak, abyste jen prořízli slupku, ale co nejméně jste narušili dužninu. Vložte rajčata do cedníku, v rychlovarné konvici uvařte vodu a přelijte s ní rajčata, z nichž se díky tomu uvolní slupka a půjde snadno stáhnout dolů.
Oloupaná rajčata pak pokrájejte na větší kousky a přihoďte je do pánve k cibuli. Dobře promíchejte, přiklopte pokličkou a vařte asi 5 minut.
Zatímco se rajčata dusí, omyjte mladé cukety, odstraňte z nich obě špičky a dužninu pokrájejte na středně velké kostky. Ty pak vhoďte do pánve k cibuli a rajčatům a promíchejte. Znovu zakryjte pokličkou a dále duste asi 10 minut.
Směs v pánvi dochuťte solí a mletým černým pepřem, přidejte sladkou papriku a sušenou bazalku a zjemněte kouskem másla. Promíchejte, vraťte zpět pokličku a dále duste dalších 5 až 7 minut, aby cuketa úplně změkla.
V tu chvíli směs zasypejte čerstvě nasekanou petrželkou a vyklepněte do pánve pět vajec, aniž byste je promíchali, přiklopte pokličkou a nechte další 2 až 3 minuty povařit, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutý.
Hotovou dobrotu opatrně přeneste z pánve na talíř, zasypejte nasekanou petrželkou a ještě horkou a voňavou podávejte.
Dobrou chuť.