Kreativní recepty z vajíček - postup přípravy
Rozšiřte si své kulinářské a kreativní obzory a inspirujte se následujícími recepty, díky kterým zpracujete vejce velmi netradičními způsoby. Jídlo tak nebude jen chutné, ale rovněž pěkné na pohled. Ne nadarmo se říká, že jíme i očima!
Vaječná omeleta ve tvaru květiny
Vajíčka natvrdo v netradiční úpravě
Recept 1: Vaječná omeleta ve tvaru květiny
Připravili jste chutný zeleninový salát k obědu a chtěli byste jej něčím ozvláštnit? Potom vyzkoušejte připravit klasickou vaječnou omeletu, ovšem vytvarujte z ní květinu. Je to jednodušší, než se na první zdá! Co potřebujete?
- 3 vajíčka
- trochu soli
- trochu slunečnicového oleje
- 1 jarní cibulku
- jemné sítko
- nepřilnavou pánev
Jak připravit květiny z vaječné omelety?
Postupujte tak, že nejprve vejce spolu se solí vyšleháte v misce. Poté směs přeceďte přes sítko a také propasírujte. Nyní si rozpalte na pánvi trochu oleje a na něj vlijte vyšlehaná vajíčka. Omeletu opékejte z obou stran. Následně ji vyjměte, vysušte přebytečný tuk papírovými utěrkami, placku přehněte na půl, seřízněte nožem okraje, podélně udělejte několik řezů (na přehnuté straně), zarolujte a vaječnou květinu zafixujte například vláknem z jarní cibulky.
Recept 2: Vajíčka natvrdo v netradiční úpravě
Chcete připravit k snídani vejce natvrdo ve velmi netradiční úpravě? Pak je uvařte ve sklenici! Co potřebujete?
- 3 až 4 vejce
- trochu soli dle potřeby
- větší sklenici z varného skla
- menší sklenici z varného skla
- hrnec
- vodu
Jak připravit vejce natvrdo netradičně?
Vajíčka si rozdělte na žloutky a bílky. Poté žloutky nalijte do menší sklenice z varného skla a dejte vařit do hrnce s vroucí vodou. Až budou žloutky hotové, vyjměte je a vložte větší sklenice z varného skla. Nakonec je přelijte bílky a dejte opět vařit. Možné je dosolit dle potřeby. Uvařené vejce natvrdo vyklopte ze sklenice, nakrájejte na plátky a podávejte s čerstvým pečivem a zeleninou.