Křehké odpalované pusinky sypané cukrem - postup přípravy
Inspirujte se tímto originálním dezertem a vyzkoušejte tyto odpalované pusinky sypané cukrem, které jsou lehké jako pírko. Podávat je můžete samotné, avšak pokud k nim svým hostům nabídnete čokoládovou nebo karamelovou omáčku, budou si mlaskat blahem.
Ingredience
Do hrnce nalijte mléko, vodu a přidejte do něj máslo. Přisypte do něj cukr, směs pečlivě promíchejte a přiveďte ji k varu.
Hrnec stáhněte z ohně, vsypte do něj hladkou mouku a pečlivě ji promíchejte pomocí stěrky. Poté hrnec vraťte zpět na oheň a těsto míchejte po dobu 2–5 minut.
Těsto přendejte do mísy, rozprostřete ho a nechte ho vychladnout po dobu 10 minut. Mezitím do mísy rozklepněte vejce a lehce je vyšlehejte.
Rozšlehaná vejce postupně přilívejte do těsta a pomocí stěrky je důkladně vmíchejte. Poté těsto přendejte do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
Plech vyložte pečicím papírem a nastříkejte na něj 20 stejně velkých pusinek. Poté je vložte do předehřáté trouby na teplotu 200 °C a pečte je 15 minut.
Teplotu snižte na 170–180 °C a pusinky pečte dalších 15–20 minut. Poté je vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout.
Odpalované pusinky posypte moučkovým cukrem a můžete je servírovat. Podávat je můžete samotné, nebo s čokoládovou či karamelovou omáčkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.