Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krémová houbová polévka se smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Krémová houbová polévka se smetanou - postup přípravy

Krémová houbová polévka má bohatou chuť, jemnou strukturu a svou vůní vytvoří útulnou atmosféru. Výhodou je, že nahradí hlavní jídlo a chutná i zastudena.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci rozpusťte máslo a houby na něm smažte přibližně 5 minut, dokud nepustí šťávu. K houbám přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a pokračujte ve smažení další 3 minuty. 

Tip: Několik usmažených hub si odložte bokem na závěrečné zdobení.

2. KROK

Ingredience zasypte trochou mouky a pokrm smažte další 2 minuty. Poté do hrnce přidejte nakrájený česnek a tymián. Ingredience zalijte vývarem a polévku vařte 1 hodinu na mírném ohni.  

Poznámka: Místo kuřecího vývaru můžete použít zeleninový vývar.

3. KROK

Po hodině vyjměte z polévky koření a polévku rozmixujte dohladka. Poté do ní vmíchejte trochu smetany, pepř a sůl. 

Tip: Pokud by se vám zdála polévka příliš hutná, nařeďte ji vývarem nebo vodou.

4. KROK

Krémovou houbovou polévku servírujte horkou. Každou porci můžete ozdobit několika plátky hub a petrželkou. 

Tip: Polévka z hub chutná skvěle i vychlazená.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Food Wishes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů