Křupavé zelné řízky s kefírem a mrkví - postup přípravy
Ochutnejte alternativu k tradičním řízkům. Zelné řízky jsou snadné na přípravu a plné skvělých chutí. Potěší nejen vegetariány, ale všechny milovníky dobrého jídla.
Ingredience
Těsto
Zelí nakrájejte na tenké proužky, nadrobno nakrájejte cibuli a nahrubo nastrouhejte oloupanou mrkev. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte 2 minuty cibuli s mrkví a poté ke směsi přidejte zelí.
Ingredience promíchejte, ochuťte je solí a pepřem a pod pokličkou, na mírném plameni, zeleninu duste 15 minut, doměkka.
Mezitím si připravte těsto. V míse vyšlehejte vejce se solí. V jiné misce smíchejte kefír s jedlou sodou a směs vešlehejte do misky s vajíčky. Jakmile se ingredience propojí, vsypte do mísy mouku a vytvořte těsto, do kterého poté vmíchejte zeleninu z pánve.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, před použitím mouku prosejte.
Z těsta vytvářejte, pomocí lžíce, malé hrudky, které smažte na rozpáleném oleji z každé strany přibližně 4 minuty, dozlatova. Zelné řízky podávejte teplé, ale skvěle chutnají i zastudena.
Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: przepisy od gali