Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé zelné řízky s kefírem a mrkví

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 41 minut

Křupavé zelné řízky s kefírem a mrkví - postup přípravy

Ochutnejte alternativu k tradičním řízkům. Zelné řízky jsou snadné na přípravu a plné skvělých chutí. Potěší nejen vegetariány, ale všechny milovníky dobrého jídla.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Ingredience

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí nakrájejte na tenké proužky, nadrobno nakrájejte cibuli a nahrubo nastrouhejte oloupanou mrkev. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte 2 minuty cibuli s mrkví a poté ke směsi přidejte zelí. 

2. KROK

Ingredience promíchejte, ochuťte je solí a pepřem a pod pokličkou, na mírném plameni, zeleninu duste 15 minut, doměkka. 

3. KROK

Mezitím si připravte těsto. V míse vyšlehejte vejce se solí. V jiné misce smíchejte kefír s jedlou sodou a směs vešlehejte do misky s vajíčky. Jakmile se ingredience propojí, vsypte do mísy mouku a vytvořte těsto, do kterého poté vmíchejte zeleninu z pánve. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, před použitím mouku prosejte.

4. KROK

Z těsta vytvářejte, pomocí lžíce, malé hrudky, které smažte na rozpáleném oleji z každé strany přibližně 4 minuty, dozlatova. Zelné řízky podávejte teplé, ale skvěle chutnají i zastudena.

Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: przepisy od gali

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů