Krůtí prsa po myslivecku - postup přípravy
Tato omáčka se velmi podobá svíčkové, hlavní charakter jí ale dávají houby. Je také mnohem jemnější, právě tak akorát ke krůtím prsíčkům. O svůj osvědčený recept se podělila paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm očištěnou a jemně nasekanou cibulku dorůžova. Přidejte na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a nechte ji chvilku restovat spolu s cibulí.
Když mrkev zežloutne, přidejte do hrnce krůtí prsa a ze všech stran je nechte zatáhnout. Vše trochu osolte, přidejte bobkový list a nové koření, přihoďte hrst pokrájených a předem namočených sušených hub, podlijte trochou vody nebo vývaru a duste, dokud není maso měkké.
Maso vyjměte z hrnce a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem na jemné pyré. Vedle v misce rozmíchejte dvě lžíce hladké mouky s trochou mléka a tuto směs za stálého míchání vlijte do omáčky na zahuštění. Chvilku míchejte, aby se mouka nesrazila. Poté přilijte smetanu a omáčku dochuťte solí, cukrem a kouskem másla.
Krůtí maso nakrájejte na plátky a servírujte jej přelité omáčkou, spolu s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinou.