Kuřecí křidélka v pivním těstíčku a s pikantní rajčatovou omáčkou - postup přípravy
Ideální pohoštění na party nebo jen tak na mlsání k televizi místo křupek. Smažená kuřecí křidélka v pivním těstíčku doplněná o pikantní omáčku z rajčat jsou lepší než z KFC a s jistotou sklidí obrovský úspěch i u vašich přátel. Vyhrňte si rukávy a pusťte se do smažení.
Ingredience
Nejprve vyrobte pikantní rajčatovou omáčku.
Rajčata nakrájejte na malé kousky a oloupanou cibuli nasekejte najemno.
Na kamnech rozehřejte pánev s trochou oleje, přidejte na něj cibulku a nechte ji zesklovatět.
Pak přidejte rajčata a společně restujte, dokud se z rajčat nezačne odpařovat šťáva.
Podle chuti směs osolte a okořeňte tymiánem a mletým chilli nebo pepřem a ještě pár minut povařte. Směs odstavte z kamen, nechte mírně zchladnout a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
Hotovou rajčatovou omáčku nechte zchladnout na pokojovou teplotu a připravte smažená křidélka.
Kuřecí křídla umyjte a osušte a v případě potřeby pinzetou odstraňte zbytky peří. Vložte je do hluboké mísy, zasypejte je solí a pepřem, zakryjte fólií či pokličkou a nechte je v lednici asi půl hodiny odležet.
Vyšlehejte dvě vajíčka se špetkou soli a tymiánem. Zalijte pivem a přidejte tolik hladké mouky, abyste vytvořili řídké těstíčko, které je jen o málo hustší než těsto na palačinky.
Na kamnech rozehřejte pánev se středně vysokou vrstvou oleje. Každé křidélko obalte v pivním těstíčku a vložte ho do horkého oleje smažit po obou stranách dozlatova. Když jsou hotová, nechte je okapat od přebytečného oleje na talíři vyloženém papírovými ubrousky.
Kuřecí křidélka podávejte nejlépe čerstvá spolu s pikantní rajčatovou omáčkou, případně doplněné o smažené bramborové hranolky.
Dobrou chuť.