Kuřecí paličky vařené v mléce a smažené v kořeněném trojobalu - postup přípravy
Smažené kuře je jedním z nejoblíbenějších jídel světa. Koneckonců o tom svědčí obrovské úspěchy jistého nejmenovaného řetězce s rychlým občerstvením právě z kuřat. I když obrovskou popularitu získala smažená či zapečená křidélka, neméně chutné a žádané jsou paličky, tedy spodní část kuřecího stehna. Připravené tím správným způsobem jsou neskutečně jemné a podmanivé.
Ingredience
Kuřecí paličky očistěte a vyskládejte je do dostatečně velké pánve. Zalijte je mlékem a vodou, přidejte jeden celý stroužek česneku, podle chuti osolte a opepřete a maso otočte, aby se koření dostalo do mléka. Pánev položte na sporák, přiklopte pokličkou a na nízkém ohni vařte 20 minut, přičemž paličky čas od času otočte. Po 20 minutách vyjměte kuřecí stehna z pánve a nechte je trochu zchladnout.
Připravte si tři talíře. Do jednoho z nich nasypejte hladkou mouku a přidejte k ní po jedné čajové lžičce soli, pepře, mleté papriky, granulovaného česneku, sušené petrželky, tymiánu a chilli a směs dobře promíchejte. Do dalšího talíře nasypejte strouhanku a ve třetím rozšlehejte vajíčko.
Každé kuřecí stehýnko obalte nejprve v kořeněné mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
V hluboké pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a vyskládejte do něj všechny obalené paličky. Snižte teplotu na střední úroveň a smažte kuře po obou stranách dozlatova. Po dosmažení je nechte okapat na talíři vyloženém papírovými utěrkami a podávejte jako chutnou svačinku.