Kuřecí prsa na bramborech a žampionem s řepným salátem - postup přípravy
Kuřecí prsa pomazaná marinádou lze zkombinovat s bramborami, žampiony a sýrem, čímž získáte vynikající a zároveň vydatný pokrm. K tomu si můžete udělat zdravý salát z červené řepy.
Na maso
Na marinádu
Na salát
Nakrájejte brambory na plátky. Dejte je do mísy, osolte, přidejte 2 lžíce oleje a promíchejte. Pak vymažte pečicí formu olejem a brambory rozložte na její dno. Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte je na brambory. Pak nakrájejte žampiony na plátky a dejte jich polovinu na cibuli.
V misce smíchejte zakysanou smetanu, rostlinný olej, hořčici, sůl, pepř, sladkou papriku. Na závěr do směsi prolisujte česnek a vše promíchejte. Do vrchní části kuřecích prsou vytvořte hluboké zářezy a pak je pomažte marinádou. Do zářezů vložte plátky žampionů a kusy sýra. Maso poté položte do pečicí formy na žampiony a dejte vše péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 30 minut.
Uvařte doměkka červenou řepu a po vychladnutí ji oloupejte a nakrájejte na nudličky. Nakrájejte červenou cibuli na kostičky a smíchejte ji v misce s hořčicí a vinným octem. Do mísy dejte řepu, pak k ní dejte nastrouhanou mrkev a nasekaný svazek petrželky. Na vše nalijte marinádu s cibulí, přidejte olivový olej, osolte a vše promíchejte. Podávejte spolu s upečeným masem, brambory a houbami.