Kuřecí prsa ve smetanové omáčce s kari - postup přípravy
Kuřecí prsa lze originálně připravit v jemné smetanové omáčce s kari a dalšími ingrediencemi, díky čemuž budou velmi lahodná. Jako příloha se k nim hodí například pilaf s mrkví.
Na maso
Na pilaf
Očistěte 2 mrkve a nastrouhejte je na hrubo. Na pánvi rozpalte trochu oleje a dejte na něj smažit mrkev. Po chvíli přidejte rýži a obojí smažte, pak přilijte vodu a osolte.
Přiveďte směs k varu a poté na malém plameni pod poklicí vařte, dokud se voda nevyvaří a rýže nebude měkká. Vypněte plamen a nechte rýži ještě několik minut stát přikrytou poklicí.
Kuřecí prsa na jedné straně nařízněte do mřížky, aby se dobře propekla. Zlehka je osolte a opepřete. Na pánev nalijte olej, rozpalte ho a prsa na něm zprudka osmahněte, z každé strany asi 5 minut.
Prsa vyjměte z pánve. Pokud v ní je hodně oleje, část jej odeberte a na zbytku dejte smažit cibuli nakrájenou na kostičky. Až začne sklovatět, přidejte hladkou mouku a zarestujte ji. Poté přidejte rajský protlak a také jej prosmahněte.
Na pánev přidejte sterilované žampiony a minutu je smažte. Pak vše osolte, opepřete, přidejte kari koření, prosmahněte a nakonec přilijte mléko a smetanu.
Přiveďte vše k varu, do omáčky vraťte kuřecí prsa a zasypejte je trochou nasekané petrželky. Vše vařte ještě 5 minut pod poklicí. Hotové maso podávejte s trochou omáčky a pilafem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV