Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté bramborové koblížky s jarní cibulkou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Kynuté bramborové koblížky s jarní cibulkou - postup přípravy

Výborné slané koblížky lze připravit i z levného kynutého bramborového těsta. Pokud rádi experimentujete, můžete do nich zkusit přidat například sýr nebo uzeninu.

Ingredience pro:
16 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte vařit na kousky nakrájené brambory, dokud nebudou měkké. Poté z nich slijte vodu a rozmačkejte je šťouchadlem. Přidejte sůl, vejce, sušené droždí, cukr a vodu. Vše dobře promíchejte.

2. KROK

Nakonec do směsi vmíchejte nasekaný menší svazek jarní cibulky. Přidejte hladkou mouku a začněte hníst těsto. Během hnětení k němu přidejte olej. Až bude těsto hezky lesklé a nelepivé, mísu přikryjte a nechte ho kynout po dobu 30 minut.

 

3. KROK

Ruce a případně i pracovní plochu potřete olejem, aby se těsto nelepilo. Rozdělte ho na 16 kousků a z každého udělejte malý bochánek. Nechte je pod fólií kynout 15 minut. Na pánvi poté rozpalte dostatek oleje, aby těsto mohlo plavat, a smažte koblížky z obou stran do zlatova.

 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: SAMIRA GOTOVIT

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů