Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté Honzovy buchty s povidly

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Kynuté Honzovy buchty s povidly - postup přípravy

Připravte si kynuté Honzovy buchty s povidly, podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Skvěle se hodí jako dezert po hlavním jídle, ale i ke snídani.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Kvásek

Těsto

Na potření

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte kvásek. Vlažné mléko smíchejte s cukrem a droždím. Směs zaprašte hladkou moukou a nechte ji 20 minut kvasit.

2. KROK

Ve větší míse smíchejte hladkou mouku se solí, vanilkovým cukrem a klasickým cukrem. Přidejte vaječný žloutek s rozpuštěným máslem a kváskem.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.

Tip: Mouku před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a na pomoučeném vále ho vyválejte na plát o výšce 0,5 cm. Z plátu vykrojte čtverce o rozměrech 7×7 cm a do středu každého z nich vložte lžičku povidel. 

5. KROK

Náplň do těsta zabalte a vzniklé bochánky položte do pekáče, vymazaného rozpuštěným máslem. Honzovy buchty s povidly potřete ze všech stran zbytkem rozpuštěného másla, přikryjte je čistou utěrkou a nechte je kynout dalších 20 minut. 

6. KROK

Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Upečené buchty posypte moučkovým cukrem a po vychladnutí je servírujte.

Poznámka: Dokud pokrm nezkonzumujete, uchovávejte ho ve vzduchotěsné nádobě. Zabráníte tak jeho vysychání.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů