Mandarinková bábovka s vanilkou a kakaem - postup přípravy
Tato mandarinková bábovka podle receptu paní Jany Podolákové Burkartové vás jednoduše nadchne. Je sladká, vláčná a díky mandarinkám osvěžující. Navíc ji připravíte za 15 minut.
Ingredience
V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile vznikne pěna, vmíchejte do ní rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu a šťávu z mandarinek s kůrou i dužinou.
Do vzniklé směsi přimíchejte oba druhy mouky, které jste předem smíchali s kypřícím práškem do pečiva.
Tip: Mouku přidávejte po částech a mezi jednotlivým přidáváním těsto vždy promíchejte. Zmírníte tak riziko vzniku hrudek.
Těsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich přimíchejte kakao. Formu vymažte máslem a vysypte cukrem a střídavě do ní vrstvěte tmavé a světlé těsto.
Jakmile je forma plná, použijte špejli k tomu, abyste s ní v těstu vytvořili ornamenty několika kruhovými pohyby. Těsto pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 40 minut.
Poznámka: Mandarinkovou bábovku pečte dozlatova. Doba pečení je závislá na výkonu vaší trouby. Zda je těsto hotové, zjistíte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.