Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mandarinková bábovka s vanilkou a kakaem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Mandarinková bábovka s vanilkou a kakaem - postup přípravy

Tato mandarinková bábovka podle receptu paní Jany Podolákové Burkartové vás jednoduše nadchne. Je sladká, vláčná a díky mandarinkám osvěžující. Navíc ji připravíte za 15 minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile vznikne pěna, vmíchejte do ní rozpuštěné máslo, zakysanou smetanu a šťávu z mandarinek s kůrou i dužinou. 

2. KROK

Do vzniklé směsi přimíchejte oba druhy mouky, které jste předem smíchali s kypřícím práškem do pečiva. 

Tip: Mouku přidávejte po částech a mezi jednotlivým přidáváním těsto vždy promíchejte. Zmírníte tak riziko vzniku hrudek.

3. KROK

Těsto rozdělte na dvě části a do jedné z nich přimíchejte kakao. Formu vymažte máslem a vysypte cukrem a střídavě do ní vrstvěte tmavé a světlé těsto. 

4. KROK

Jakmile je forma plná, použijte špejli k tomu, abyste s ní v těstu vytvořili ornamenty několika kruhovými pohyby. Těsto pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 40 minut.

5. KROK

Poznámka: Mandarinkovou bábovku pečte dozlatova. Doba pečení je závislá na výkonu vaší trouby. Zda je těsto hotové, zjistíte tak, že do něj píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů