Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mandarinkový koláč plný ovoce

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Mandarinkový koláč plný ovoce - postup přípravy

Pokud budete mít nadbytek mandarinek, lze je snadno použít k upečení velmi chutného koláče. Jeho snadná příprava je už jen bonus.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oloupejte všechny mandarinky a 8 jich rozřízněte napůl. Dno formy o rozměrech 24×24 centimetrů vyložte pečicím papírem a její strany vymažte máslem a vysypejte moukou. Na dno formy nasypejte trochu cukru a rozložte na něj poloviny mandarinek řezem dolů.

2. KROK

Poslední mandarinku spolu s vejci rozšlehejte tyčovým mixérem a přelijte směs do mísy přes síto, aby byla jemná a nebyly v ní kousky ovoce. Přidejte ke směsi cukr, olej, sůl, vodu, mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z jedné mandarinky a vymíchejte hladké těsto.

3. KROK

Nalijte těsto na ovoce a dejte koláč péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 40 minut. Po vychladnutí ho vyklopte z formy a poprašte moučkovým cukrem.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů