Mandarinkový koláč plný ovoce - postup přípravy
Pokud budete mít nadbytek mandarinek, lze je snadno použít k upečení velmi chutného koláče. Jeho snadná příprava je už jen bonus.
Ingredience
Oloupejte všechny mandarinky a 8 jich rozřízněte napůl. Dno formy o rozměrech 24×24 centimetrů vyložte pečicím papírem a její strany vymažte máslem a vysypejte moukou. Na dno formy nasypejte trochu cukru a rozložte na něj poloviny mandarinek řezem dolů.
Poslední mandarinku spolu s vejci rozšlehejte tyčovým mixérem a přelijte směs do mísy přes síto, aby byla jemná a nebyly v ní kousky ovoce. Přidejte ke směsi cukr, olej, sůl, vodu, mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z jedné mandarinky a vymíchejte hladké těsto.
Nalijte těsto na ovoce a dejte koláč péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 40 minut. Po vychladnutí ho vyklopte z formy a poprašte moučkovým cukrem.