Marinované kuře na cibuli s plněnou pečenou bramborou - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na sobotní oběd, vyzkoušejte šťavnaté kuře na cibuli v netradiční marinádě, které vám zabere jen chvíli. Doplňte ho pečenými bramborami se sýrovou nádivkou a koprem.
Marinované kuře
Plněné brambry
Kuřecí maso omyjte pod tekoucí vodou a osušte ho. Očistěte si cibuli a nakrájejte ji na plátky. Do větší mísy rozklepněte jedno vejce, přidejte majonézu, lžičku hořčice a dochuťte solí, pepřem a kořením na kuře.
Česnek prolisujte nebo nastrouhejte na jemném struhadle a marinádu důkladně promíchejte. Do mísy vložte kuřecí maso a vmasírujte do něj připravenou marinádu. Přidejte cibuli a opět promíchejte. Maso nechte odpočívat alespoň 30 minut v lednici.
Brambory důkladně omyjte a na několika místech je propíchněte nožem. Vložte je do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte je do změknutí. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm kuřecí maso i s cibulí z obou stran.
Postupně opečte všechny kousky kuřecího masa, naskládejte je vedle sebe do pánve, přiklopte pokličkou a duste je, dokud nebude maso hotové. Sýr s česnekem nastrouhejte na jemném struhadle a vložte je do mísy. Přidejte nasekaný kopr, změklé máslo a lžíci majonézy. Vše spolu důkladně promíchejte a odložte stranou.
Z hrnce vyjměte uvařené brambory a opatrně je prokrojte nožem nejdříve na polovinu a poté na třetiny. Brambory rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a naplňte je připravenou sýrovou nádivkou. Vložte je do trouby předehřáté na teplotu 230–240 °C a pečte je zhruba 5–7 minut.
Jarní cibulku omyjte a nakrájejte na malé kousky. Maso s bramborami naservírujte na talíř a ozdobte nakrájenou cibulkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: leckere Küche