Medové muffiny s jablky - postup přípravy
Vyzkoušejte tento recept na lahodné medové muffiny, které jsou měkké, šťavnaté a mají úžasně křupavou kůrku na povrchu. Muffiny můžete podávat ke snídani nebo například k odpolední kávě.
Ingredience
Jablka omyjte, oloupejte, nakrájejte je na malé kousky a vložte do mísy. K jablkům přidejte šťávu z poloviny citronu a vše důkladně promíchejte.
Ve druhé míse vyšlehejte vejce, sůl a med. Do směsi zašlehejte máslo a přidejte polovinu množství mouky. Směs znovu šlehejte, přisypejte zbytek mouky a vyšlehejte těsto.
Do těsta přidejte jablka a vše zamíchejte. Připravte si formu na muffiny a těsto do jednotlivých otvorů ve formě vložte. Medové muffiny s jablky pečte na 180 °C po dobu 20–25 minut, dozlatova.
Tip: Po upečení vložte do jednoho z muffinů dřevěnou špejli. Pokud se na špejli těsto přichytí, pečte dále. Pokud je špejle čistá, jsou muffiny hotové.
Medové muffiny s jablky nechte vychladnout a podávejte je posypané moučkovým cukrem.
Tip: Povrch muffinů můžete ozdobit lístky máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней