Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Meruňkový kompot jen ze 2 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Meruňkový kompot jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Meruňkový kompot vám umožní vychutnávat si osvěžující chuť ovoce po celý rok. Můžete ho servírovat jako doplněk k hlavnímu jídlu, nebo ho zamíchat do jogurtu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meruňky nakrájejte na poloviny, vyjměte z nich pecky a vložte je do většího hrnce, kde je zasypte cukrem. 

2. KROK

Tip: Pecky můžete vylouskat a jíst jako ořechy. Část z nich můžete použít také do sklenic, které budete plnit kompotem.

3. KROK

Kompot vařte 5–6 minut. Poté hrnec odstavte z tepla a jeho obsah nechte 8 hodin chladnout. Následně jím naplňte sterilizované sklenice, do kterých vložte po jedné pecce z meruněk a uzavřete je pevně víčky.

Poznámka: Meruňky by se neměly příliš rozvařit.

4. KROK

Tip: Sklenice můžete sterilizovat tak, že je důkladně vyčistíte, vložíte je do předehřáté trouby na 120 °C, kde je zahříváte 10–15 minut.

5. KROK

Meruňkový kompot nechte chladnout víčky dolů na rovném povrchu. Poté ho skladujte na chladném a temném místě.

6. KROK

Poznámka: Ingredience jsou koncipovány pro vytvoření dávky meruňkového kompotu, která naplní 3 sklenice o objemu 600 ml nebo 1 sklenici o objemu 500 ml.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů