Mikulášská linecká kolečka - postup přípravy
Linecká kolečka nemusíte dělat jen na Vánoce, ale můžete je připravit pro děti na Mikuláše a vyhrát si s vykrajováním. Recept na ně nám poskytla paní Tereza Koubková.
Ingredience
Dejte do mísy hladkou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, žloutky a citronovou kůru z pečlivě omytého citronu. Mějte suroviny při pokojové teplotě, těsto se pak nebude lepit. Vypracujte těsto, dejte ho do mikrotenového sáčku či zabalte do fólie a nechte přes noc v lednici.
Z těsta vyválejte asi 2 milimetry silnou placku, Z ní vykrájejte kolečka (můžete samozřejmě i jiné tvary), případně použijte ozdobná vykrajovátka s motivem, pokud je máte. Poté dejte vykrájené tvary na plech vystlaný pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 5 minut. Jakmile zrůžoví, vytáhněte je z trouby a nechte je dojít na plechu. Až budou vlažné, můžete je z něj sundat.
Poté je slepte marmeládou a uložte do krabice či do lednice. Během pár dní krásně změknou.