Milionářské řezy s čokoládou a ořechy - postup přípravy
Máme pro vás skvělý tip na jednoduchý dezert plný čokolády a křupavých lískových ořechů. Milionářské řezy jsou zajímavé také karamelovou vrstvou, kterou najdete v jejich středu. Chutnají fantasticky.
Korpus
Karamelová vrstva
Poleva
Do mísy od robota vložte změklé máslo, prosejte do ní mouku, přidejte cukr, kypřící prášek do pečiva a trochu soli. Směs rozmixujte do hladka.
Těsto na korpus rovnoměrně rozprostřete do formy na pečení vyložené pečicím papírem a po celém jeho povrchu jej propíchněte vidličkou tak, jak je ukázáno ve videu níže. Těsto následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Po upečení nechte korpus volně chladnout a připravte si karamelovou vrstvu. Na pánvi rozpusťte máslo, vmíchejte do něj kondenzované mléko a směs vařte, dokud nezačne houstnout – tento proces potrvá přibližně 12–15 minut.
Karamelovou vrstvou potřete korpus ve formě na pečení a celou ji pokryjte lískovými ořechy. Následně nechte dezert volně chladnout a připravte si čokoládovou polevu.
Do misky rozlámejte čokoládu, přidejte k ní změklé máslo a směs rozpusťte. Potrvá to asi 1–2 minuty. Čokoládovou polevou potřete povrch dezertu, který vložte do lednice na 2–3 hodiny.
Tip: Čokoládu s máslem můžete rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
Milionářské řezy po ztuhnutí vyjměte z formy na pečení, sejměte z nich pečicí papír a podávejte je nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: РЕЦЕПТЫ НАТАЛИ