Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Milionářské řezy s čokoládou a ořechy

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Milionářské řezy s čokoládou a ořechy - postup přípravy

Máme pro vás skvělý tip na jednoduchý dezert plný čokolády a křupavých lískových ořechů. Milionářské řezy jsou zajímavé také karamelovou vrstvou, kterou najdete v jejich středu. Chutnají fantasticky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Karamelová vrstva

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy od robota vložte změklé máslo, prosejte do ní mouku, přidejte cukr, kypřící prášek do pečiva a trochu soli. Směs rozmixujte do hladka. 

2. KROK

Těsto na korpus rovnoměrně rozprostřete do formy na pečení vyložené pečicím papírem a po celém jeho povrchu jej propíchněte vidličkou tak, jak je ukázáno ve videu níže. Těsto následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.

3. KROK

Po upečení nechte korpus volně chladnout a připravte si karamelovou vrstvu. Na pánvi rozpusťte máslo, vmíchejte do něj kondenzované mléko a směs vařte, dokud nezačne houstnout – tento proces potrvá přibližně 12–15 minut.

4. KROK

Karamelovou vrstvou potřete korpus ve formě na pečení a celou ji pokryjte lískovými ořechy. Následně nechte dezert volně chladnout a připravte si čokoládovou polevu. 

5. KROK

Do misky rozlámejte čokoládu, přidejte k ní změklé máslo a směs rozpusťte. Potrvá to asi 1–2 minuty. Čokoládovou polevou potřete povrch dezertu, který vložte do lednice na 2–3 hodiny. 

Tip: Čokoládu s máslem můžete rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

6. KROK

Milionářské řezy po ztuhnutí vyjměte z formy na pečení, sejměte z nich pečicí papír a podávejte je nakrájené na kousky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů