Mražený česnek jen z 1 suroviny - postup přípravy
Díky tomuto receptu ušetříte čas a usnadníte si práci při vaření. Mražený česnek je jednoduchým a rychlým způsobem, jak mít jeho čerstvou chuť neustále k dispozici.
Ingredience
Oloupaný česnek rozemelte v mlýnku a maso a poté jím naplňte sáčky, ve kterých ho uhlaďte tak, abyste vytvořili tenký obdélník.
Sáček uzavřete a pomocí pravítka nebo tupé strany nože na něm vytvořte mřížku. Česnek položte na rovné prkénko, které následně vložte do mrazáku.
Poznámka: Česnek zmrzne během 2–4 hodin.
Mražený česnek můžete použít k přípravě vařených jídel, jako jsou polévky, omáčky, ale také do pomazánek nebo k přípravě pečených baget.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: В саду с Зинаидой Осиповой

