Načechraná nepečená dobrota Fluffy Snow - postup přípravy
Fluffy Snow je roztomilý název krásného a jemného nepečeného dezertu, který je naprosto dokonalý třeba na silvestrovskou party. Je bílý jako padlý sníh a jemný stejně tak. Tento rafinovaný dortík z tvarohu a smetany, dochucený citrónovým želé a sypaný kokosem v sobě snoubí svěžest i lehkost (nejen) zimních radovánek. Pokud máte chuť na něco výjimečného, dopřejte si tuhle dobrotu.
Ingredience
Návod na přípravu:
V misce s horkou vodou si podle návodu na obalu rozpusťte želatinu a nechejte ji zchladnout na pokojovou teplotu.
Elektrickým šlehačem vyšlehejte v oddělené misce šlehačku do jemné a krémové konzistence. Poté k ní přidejte moučkový a vanilkový cukr a nakonec přimíchejte smetanový sýr nebo tvaroh.
Do směsi nalijte tenkým proudem rozpuštěnou želatinu a znovu důkladně prošlehejte nízkou rychlostí, abyste získali homogenní hmotu.
Rozpalte pánev a rozpusťte na ní kousek másla. Vsypte kokosové vločky a cukr a osmažte, dokud cukr nezkaramelizuje. Pak odstavte z kamen.
Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a přilnavou fólií. Rozložte obdélník ze sušenek, které budou tvořit korpus, a zalijte je připravenou smetanovou hmotou. Vyrovnejte její povrch a zasypejte ho rovnoměrně osmahlým zkaramelizovaným kokosem.
Takto připravený dort vložte do lednice asi na 10 až 12 hodin.
Poté vyjměte dort z lednice, opatrně ho s pomocí pečicího papíru a fólie vyjměte z formy a položte ho na talíř. Rozkrájejte ostrým nožem dezert na porce požadované velikosti a s velkou chutí podávejte s šálkem voňavého čaje nebo kávy.