Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný perník s marmeládou a čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nadýchaný perník s marmeládou a čokoládou - postup přípravy

Nadýchaný perník podle receptu paní Anety Mühlhandlové je klasickým dezertem, který mají rádi děti i dospělí. Ve spojení s marmeládou a čokoládou je to skvělá volba.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Dále (volitelné)

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší misce smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu s perníkovým kořením a kypřicím práškem do pečiva. Do těsta poté přidejte kakao, Granko a posléze i mléko s olejem.

2. KROK

Nakonec do něj zapracujte celá vejce. Pokud chcete, aby byl perník ještě nadýchanější, neváhejte z bílků nejprve vyšlehat sníh a až poté je opatrně vmíchejte do těsta. Cílem je získat jemné a hladké těsto.

3. KROK

Hotové těsto nalijte na plech vyloženým pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů, vložte do ní těsto a pečte ho zhruba 30 minut. Po upečení jej můžete potřít marmeládou a rozpuštěnou čokoládou.

4. KROK

Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů