Nadýchaný perník s marmeládou a čokoládou - postup přípravy
Nadýchaný perník podle receptu paní Anety Mühlhandlové je klasickým dezertem, který mají rádi děti i dospělí. Ve spojení s marmeládou a čokoládou je to skvělá volba.
Ingredience
Dále (volitelné)
Ve větší misce smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu s perníkovým kořením a kypřicím práškem do pečiva. Do těsta poté přidejte kakao, Granko a posléze i mléko s olejem.
Nakonec do něj zapracujte celá vejce. Pokud chcete, aby byl perník ještě nadýchanější, neváhejte z bílků nejprve vyšlehat sníh a až poté je opatrně vmíchejte do těsta. Cílem je získat jemné a hladké těsto.
Hotové těsto nalijte na plech vyloženým pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů, vložte do ní těsto a pečte ho zhruba 30 minut. Po upečení jej můžete potřít marmeládou a rozpuštěnou čokoládou.
Více autorčiných receptů najdete v její FB skupině Pečeme s Anet.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.