Nakládané mladé zelí s paprikou a česnekem - postup přípravy
Nakládané mladé zelí je osvěžující a křupavá pochoutka, ideální ke grilovaným masům, na obložený talíř nebo do salátů. Výhodou je rychlá a levná příprava.
Nakládané mladé zelí s paprikou a česnekem se připraví během chvíle a vydrží několik dní v lednici. Stačí nakrájet zelí a papriku, přidat pár stroužků česneku, kopr a zalít krátce povařeným nálevem z vody, soli, cukru, oleje, citronu a octa s kořením. Sklenice se uzavře a nechá vychladnout v lednici. Zelí zůstane křupavé a nálev všechny chutě spojí dohromady. Hodí se k masu, do salátů nebo jen tak na talíř. Příprava je jednoduchá a rychlá, žádné zavařování není potřeba.
Základ
Nálev
Začněte s přípravou nálevu. Do hrnce s vodou přidejte sůl, cukr, olej, nahrubo nakrájený česnek, bobkový list, celý černý pepř, koriandr celý, citronovou šťávu a ocet.
Do směsi přidejte kopr, ingredience zamíchejte a vařte 5 minut od bodu varu, pod pokličkou. Mezitím naplňte sterilizované sklenice.
Do sklenice vložte kopr, překrojené stroužky česneku, na širší proužky nakrájenou papriku a na větší kousky nakrájené hlávkové zelí.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Ingredience zalijte nálevem, pokryjte je kořením z nálevu, obsah sklenice nechte mírně vychladnout a poté ho uzavřete sterilizovaným víčkem. Následně vložte nakládané mladé zelí na noc do lednice.
Pochoutku skladujte v lednici a zkonzumujte ji co nejdříve.
Poznámka: Uvedené ingredience jsou určeny k naplnění jedné sklenice o objemu 1000 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусные Рецепты от Аллы

