Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané mladé zelí s paprikou a česnekem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Nakládané mladé zelí s paprikou a česnekem - postup přípravy

Nakládané mladé zelí je osvěžující a křupavá pochoutka, ideální ke grilovaným masům, na obložený talíř nebo do salátů. Výhodou je rychlá a levná příprava.

Nakládané mladé zelí s paprikou a česnekem se připraví během chvíle a vydrží několik dní v lednici. Stačí nakrájet zelí a papriku, přidat pár stroužků česneku, kopr a zalít krátce povařeným nálevem z vody, soli, cukru, oleje, citronu a octa s kořením. Sklenice se uzavře a nechá vychladnout v lednici. Zelí zůstane křupavé a nálev všechny chutě spojí dohromady. Hodí se k masu, do salátů nebo jen tak na talíř. Příprava je jednoduchá a rychlá, žádné zavařování není potřeba.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou nálevu. Do hrnce s vodou přidejte sůl, cukr, olej, nahrubo nakrájený česnek, bobkový list, celý černý pepř, koriandr celý, citronovou šťávu a ocet. 

2. KROK

Do směsi přidejte kopr, ingredience zamíchejte a vařte 5 minut od bodu varu, pod pokličkou. Mezitím naplňte sterilizované sklenice. 

3. KROK

Do sklenice vložte kopr, překrojené stroužky česneku, na širší proužky nakrájenou papriku a na větší kousky nakrájené hlávkové zelí. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. 

4. KROK

Ingredience zalijte nálevem, pokryjte je kořením z nálevu, obsah sklenice nechte mírně vychladnout a poté ho uzavřete sterilizovaným víčkem. Následně vložte nakládané mladé zelí na noc do lednice. 

5. KROK

Pochoutku skladujte v lednici a zkonzumujte ji co nejdříve. 

Poznámka: Uvedené ingredience jsou určeny k naplnění jedné sklenice o objemu 1000 ml. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů