Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pikantní neapolský salát bez majonézy

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut

Pikantní neapolský salát bez majonézy - postup přípravy

Klasický salát z pultů lahůdkářství z doby před sametovou revolucí se hodí nejen jako rychlá svačina s rohlíkem, ale i jako pomazánka na chlebíčky pro slavnostní stůl. Na staré časy si s tímto receptem zavzpomínal Youtube kanál Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. Nakládané okurky nakrájejte na tenká půlkolečka a vsypte je do mísy k cibuli. Přidejte nadrobno pokrájené feferonky, které jste předem zbavili jádřinců, a nakonec nakrájejte měkký salám na tenké proužky, které rovněž přihoďte ke směsi.

2. KROK

Ingredience v míse ochuťte plnotučnou hořčicí, přidejte trochu slunečnicového oleje, cukru, soli a rajčatového protlaku. Vmíchejte také sterilovanou papriku a prolisovaný česnek, worcesterovou omáčku a čerstvě mletý černý pepř a salát důkladně promíchejte.

3. KROK

Hotový salát v misce jemně upěchujte a uložte ho do lednice alespoň na 2 hodiny, aby se důkladně proležel a vychladil. Poté jej servírujte s čerstvým pečivem jako chutnou svačinku či večeři.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů