Nejlepší vánoční bramborový salát - postup přípravy
Každý svůj bramborový salát k řízku či kaprovi připravuje jinak – jedna hospodyňka jej dělá bez salámu, druhá zase přidává jablíčko. Pokud však stále hledáte tu nejlepší variaci na něj, vyzkoušejte náš recept. Výsledek je skvěle ochucený a krásně barevný, na talíři se tak bude perfektně vyjímat.
Ingredience
Nejdříve si omyjte brambory ve slupce a pak je dejte ve velkém hrnci s vodou vařit do měkka. Poté vodu sceďte a po vychladnutí brambory oloupejte. Dále si uvařte stejným způsobem i mrkev a oloupejte ji. Oba druhy zeleniny nakrájejte na menší kostičky a vložte do velké mísy.
Nyní započněte dochucování salátu. K bramborám a mrkvi přisypte hrášek, na kostičky pokrájené a očistěné jablíčko, kousíčky kyselých okurek, jemně nasekanou cibulku, pažitku, zakápněte vše hořčicí, majonézou, ochuťte i solí, pepřem, trochou octa, cukru a dobře promíchejte pomocí vařečky. Poté bramborový salát zahlaďte, přikryjte potravinovou fólií a dejte chladit do lednice alespoň na několik hodin. Nejlepší bude samozřejmě do druhého dne.
Dobře uleželý bramborový salát podávejte k osmaženému vepřovému nebo kuřecímu řízku. Chutný však bude i s rybou (kaprem, lososem, štikou, okounem), nebo čerstvým pečivem (rohlíkem, bagetkou, houskou). Použít ho klidně můžete i na chlebíčky se šunkou a sýrem k pohoštění návštěvy.
Přejeme vám dobrou chuť.