Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené krupicové řezy s čokoládou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Nepečené krupicové řezy s čokoládou - postup přípravy

Nepečené krupicové řezy jsou rychlý a snadný dezert, vhodný k odpolední kávě i slavnostním příležitostem. Je jemný a jeho chuť je tak lahodná, že si ji zamilujete.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Zdobení

K namáčení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Krupici smíchejte s cukrem, vejcem, vanilkovou pastou a 200 ml mléka. Zbytek mléka vlijte do hrnce a přiveďte ho k varu – potrvá to přibližně 3–4 minuty. 

2. KROK

Mléko poté odstavte z tepla a vmíchejte do něj připravenou směs. Hrnec znovu položte na teplo a směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté ji přendejte do mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte volně vychladnout. 

3. KROK

Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, položte na ni fólii tak, aby se jí přímo dotýkala.

4. KROK

Zatím v misce s mlékem namočte sušenky a vyložte jimi dno formy. Vychladlou krupicovou směs znovu prošlehejte a poté do ní vešlehejte margarín. 

Poznámka: Místo margarínů můžete použít máslo. 

5. KROK

Krupicovou směsí poté potřete sušenky ve formě. Nyní vyšlehejte smetanu ke šlehání dotuha, naplňte jí cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a dezert ve formě ozdobte. 

Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem ve videu níže.

6. KROK

Dezert ozdobte nastrouhanou čokoládou a vložte ho do lednice minimálně na 1 hodinu, aby ztuhl. 

Poznámka: Nepečené krupicové řezy servírujte nakrájené na kousky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Natašine Slastice

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů