Nepečené krupicové řezy s čokoládou - postup přípravy
Nepečené krupicové řezy jsou rychlý a snadný dezert, vhodný k odpolední kávě i slavnostním příležitostem. Je jemný a jeho chuť je tak lahodná, že si ji zamilujete.
Ingredience
Zdobení
K namáčení
Krupici smíchejte s cukrem, vejcem, vanilkovou pastou a 200 ml mléka. Zbytek mléka vlijte do hrnce a přiveďte ho k varu – potrvá to přibližně 3–4 minuty.
Mléko poté odstavte z tepla a vmíchejte do něj připravenou směs. Hrnec znovu položte na teplo a směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté ji přendejte do mísy, přikryjte ji potravinovou fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Aby na směsi nevznikl škraloup, položte na ni fólii tak, aby se jí přímo dotýkala.
Zatím v misce s mlékem namočte sušenky a vyložte jimi dno formy. Vychladlou krupicovou směs znovu prošlehejte a poté do ní vešlehejte margarín.
Poznámka: Místo margarínů můžete použít máslo.
Krupicovou směsí poté potřete sušenky ve formě. Nyní vyšlehejte smetanu ke šlehání dotuha, naplňte jí cukrářský sáček s ozdobnou hlavicí a dezert ve formě ozdobte.
Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem ve videu níže.
Dezert ozdobte nastrouhanou čokoládou a vložte ho do lednice minimálně na 1 hodinu, aby ztuhl.
Poznámka: Nepečené krupicové řezy servírujte nakrájené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natašine Slastice