Nepečený čokoládový chlebíček s polevou a jahodami - postup přípravy
Pokud váháte, jaké sladké pohoštění připravit na víkendové odpolední setkání s přáteli, kteří milují čokoládu, už nemusíte. Skvělou volbou je jednoduchý čokoládový chlebíček, který zvládne vytvořit úplně každý. Přípravu je nutné začít den předem, aby byl dokonale vychlazený. Navíc chutná báječně jak s jahodami, tak i malinami!
Ingredience
Poleva
Připravit delikatesní čokoládový chlebíček je nadmíru snadné. Odvažte si 75 g másla a rozpusťte jej v misce mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku na sporáku. Sušenky dejte do sáčku a rozdrťte pomocí válečku nebo je rozmixujte v mixéru a poté je smíchejte s rozpuštěným máslem.
Připravte si dortovou formu, vyložte potravinovou folií a směsí vyložte dno. Srovnejte do hladka a dejte chladit do chladničky.
Připravte si misku, do které rozlámejte čokoládu. Vložte ji do vodní lázně, přidejte smetanu ke šlehání a rozpusťte na středním plameni. Dobře vymíchejte do hladké směsi, poté sundejte ze sporáku a přidejte zbytek másla v tuhém stavu. Zamíchejte, zasypejte moučkovým cukrem a zbylou smetanou ke šlehání. Přidejte kakao a přilijte čokoládový likér, dobře rozmíchejte do hladka.
Do hrnce nalijte 100 mililitrů vody a vsypejte želatinu, dejte vařit na střední stupeň a nechte během míchání rozpustit. Poté dejte vychladit a vmíchejte do připravené čokoládové směsi. Dobře promíchejte. Z chladničky vyjměte formu s těstem ze sušenek, zalijte čokoládovou směsí. Dejte chladit na několik hodin nebo ideálně přes noc do chladničky.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, během míchání vlijte smetanu ke šlehání a vymíchejte čokoládovou polevu. Chlebíček vyjměte z chladničky a dozdobte pomocí zdobícího sáčku čokoládovou polevou vršek. Na úplný závěr ozdobte čerstvým ovocem, hodí se letní zahradní ovoce, jako jsou jahody, maliny, ostružiny nebo rybíz.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.