Nepečený čokoládový dort - postup přípravy
Čekáte návštěvu a chcete ji ohromit? Zkuste tento lahodný nepečený čokoládový dort, který je jednoduchý na přípravu a ohromí vaše hosty. Nemusíte se dělat s nějakým těstem, tento recept je opravdu rychlý a nenáročný.
Na korpus:
Na polevu:
Sušenky bebe rozdrťte na malé drobky. to samé udělejte s čokoládou.
Smetanu s máslem vložte do hrnce a tekutinu přiveďte k varu, aby se máslo rozpustilo. Výsledný máslový krém nalijte na rozdrcenou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Získáte hladkou hmotu, do které nasypejte postupně a opatrně nadrcené sušenky.
Výslednou směs nalijte do příslušné pečící formy, která je vystlaná alobalem, a nechte ztuhnout v lednici po dobu 3 hodin.
Ztuhlý dort vytáhněte z lednice a připravte si na něj polevu. Do hrnce si zahřejte smetanu spolu s čokoládou a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Dort vyndejte z pečící formy a vyklopte ho na talíř správné velikosti. Získanou polevu nalijte rovnoměrně na dort, aby byl ztracený v polevě.
Jak ozdobit tento skvělý čokoládový dort?
Servírujte ho nakrájený na osminky. Na dort se hodí jakékoliv čerstvé ovoce, třeba jahody, borůvky nebo pomeranč – kombinace čokolády a pomeranče je chuťová bomba.