Nepečený malinový dort se šlehačkou - postup přípravy
Pokud vás čeká rodinná sešlost a vy nevíte, jaký zvolit dezert, vyzkoušejte recept na nepečený malinový dort s pořádnou dávkou šlehačky. Hotovo budete mít za pár chvil, navíc je tak snadný, že ho zvládne i úplný začátečník.
Ingredience
V misce smíchejte 2 balení malinové želatiny se 700 ml horké vody a směs pečlivě promíchejte. Poté do ní vmíchejte mražené maliny.
Dortovou formu o velikosti 18×28 cm vyložte alobalem nebo potravinářskou fólií a boky obložte celofánem. Poté do ní vyskládejte cukrářské piškoty.
Malinovou směs nalijte na cukrářské piškoty a poté formu přendejte do lednice. Vyndejte ji, až želé zcela ztuhne.
Do menší misky nalijte 100 ml horké vody a přidejte do ní želatinový prášek. Směs pečlivě promíchejte a nechte ji chvíli odpočívat a chladnout.
Ve velké misce smíchejte smetanu ke šlehání s moučkovým cukrem a lžičkou vanilkové pasty či extraktu. Šlehejte, dokud směs zcela nezhoustne.
Do želatiny přidejte jednu velkou lžíci šlehačky a směs promíchejte. Poté ji vlijte do mísy se šlehačkou a pečlivě ji vmíchejte.
Formu vyjměte z lednice a na ztuhlé malinové želé navrstvěte šlehačku. Urovnejte ji a povrch posypte rozdrobenými bílkovými pusinkami a plátky mandlí.
Dort vložte zpět do lednice a nechte ho ztuhnout. Poté ho nakrájejte na kostky a servírujte. Jako ozdobu můžete zvolit lístky čerstvé máty či meduňky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mąż przy garach