Obalované rybí filé - postup přípravy
Obalované rybí filé smažené na pánvi je velmi chutná úprava rybího masa, která s sebou ale často nese celou řadu komplikací. Maso často bývá plné vody, což mívá za následek rozbřednutí mouky na povrchu a zuřivé prskání oleje do všech stran. Existuje geniální trik, který odstraní oba tyto nedostatky naráz. Vám zbude jen krásně osmažená, zlatavá a křupavá dobrota a čistá kuchyně. Možná vás to překvapí, ale tou zázračnou substancí, která to všechno zařídí, je obyčejná voda.
Ingredience
Rybí filety vložte do misky a okořeňte je po jedné lžičce solí, granulovaným česnekem a sušeným a drceným oreganem. Přidejte podle chuti mletý černý pepř a šťávu z jednoho (nebo více) citrónů. Vše dobře promíchejte, aby se koření dostalo na všechno maso, mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici 30 minut marinovat.
Mezitím do mísy vložte 4 polévkové lžíce hladké pšeničné mouky a k tomu přidejte čtyři lžíce kukuřičné mouky. Díky tomu bude obal ryby mnohem křupavější.
Na plotně rozehřejte pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje tak, aby byl opravdu hodně horký. Jinak trik nebude fungovat. Vedle si připravte nádobu s vodou a talířek s moučnou směsí. Odleželou rybu pak obalte po obou stranách v moučné směsi, ponořte ji do vody a vložte ji do vroucího oleje v pánvi.
Smažte rybu po obou stranách několik minut dozlatova a stejným způsobem zpracujte i zbylé kousky ryby. Hotové filé nechte maličko zchladnout a ihned podávejte s bramborovou kaší, vařeným bramborem či jen se zeleninovým salátem.