Ostrokyselá asijská polévka s houbami - postup přípravy
Výživnou ostrokyselou asijskou polévku, podle receptu Vaříme s Mozkem, můžete servírovat jako teplý předkrm plný chutí. Skvěle připraví chuťové buňky na další chod.
Ingredience
Houby ponořte na 30 minut do vlažné vody a zatím zpracujte zbytek ingrediencí. Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky stejně, jako oloupanou mrkev.
Nadrobno nakrájejte také zázvor, česnek a bambusové výhonky. Na kousky nakrájejte také jarní cibulku a houby.
V hrnci rozpalte olej a všechny ingredience společně smažte 1 minutu. Poté k nim přidejte maso a směs smažte další 2 minuty, dokud se maso nezatáhne.
Do směsi nyní vmíchejte bobkový list, nové koření a pepř. Následně přilijte sójovou omáčku a přidejte rajčatový protlak se sladkou chilli omáčkou. Vše znovu zamíchejte a směs ochuťte mletou pálivou paprikou.
Do hrnce vlijte vodu a polévku vařte 30 minut pod pokličkou. Mezitím rozšlehejte jedno vejce a v jiné misce smíchejte vodu se škrobem. Obsah těchto dvou misek na závěr vmíchejte do polévky, kterou předem ochuťte octem a vařte ji poslední 2 minuty.
Tip: Je-li to nutné, polévku ještě dosolte.
Ostrokyselou asijskou polévku můžete servírovat s oblíbeným pečivem.
Tip: Každou porci posypte trochou koriandru.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem