Ostrokyselá pekingská polévka - postup přípravy
Ostrokyselá, nebo také pekingská pikantní polévka je tradičním jídlem, které si nabízí každá asijská restaurace. Podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty si tuto skvělou polévku zvládnete připravit i doma, navíc bude lahodná i bez glutamátu a dalších umělých dochucovadel.
Ingredience
Kuřecí prsa nakrájejte na drobné kostičky. Pálivou papričku nakrájejte na jemné kousky. Oloupanou mrkev a očištěný pórek nakrájejte na tenké nudličky.
Kuřecí prsa s nakrájenou papričkou osmahněte na rozpáleném oleji. K opečenému masu přidejte mrkev a pórek a restujte. Dle chuti dochuťte mletým chilli.
Orestovanou směs podlijte kuřecím vývarem a pomalu přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut na mírném stupni.
Černé houby (někdy také zvané Jidášovo ucho) očistěte a nakrájejte na nudličky, tofu na drobné kostičky. Obojí přidejte do vroucí polévky.
Polévku dochuťte sójovou omáčkou a rýžovým octem. Vejce rozšlehejte a zavařte do polévky. Na zahuštění použijte solamyl rozmíchaný s vodou.
Přidejte nakládané sójové či mungo klíčky a nakládané bambusové výhonky. Před servírováním polévka posypte nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem a jarní cibulkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty