Oukrop s brambory, vejcem a krutony - postup přípravy
Zahřejte se poctivým oukropem, neboli česnekovou polévkou, podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Polévka zasytí a může vám pomoci od nemoci nebo kocoviny.
Ingredience
Krajíce chleba nakrájejte na kostičky a smažte je na pánvi s rozpuštěným sádlem nebo olejem přibližně 3 minuty ze všech stran.
Brambory oloupejte, nakrájejte je na čtvrtky a vložte je do hrnce, kde je zalijte vodou, kterou ochuťte drceným kmínem, pepřem a bujonem.
Poznámka: Brambory můžete zalít i klasickým vývarem.
Ingredience promíchejte, přidejte do nich tymián a polévku vařte 20 minut. Jakmile brambory změknou, ochuťte pokrm solí, majoránkou, přidejte do něj prolisovaný česnek, vejce, znovu promíchejte a polévku vařte dalších 5 minut.
Oukrop podávejte horký s osmaženými kostičkami chleba.
Tip: Polévku můžete servírovat posypanou nasekanou petrželkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videorecept krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem