Ovocný dezert s pudinkem a sušenkami - postup přípravy
Už jste doslova přejedení tučnými zákusky? Pak si připravte odlehčenou variaci s ovocem, karamelovým pudinkem a máslovými sušenkami! Nemusíte nic péct a hotovo budete mít už během pěti minut. Pochutnejte si na nepečené dobrotě, která vás osvěží.
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete jablko a očistíte ho od jádřince. Poté jej nakrájejte na menší kostičky a vložte do misky. Pokračujte loupáním kiwi a banánů. Toto ovoce rovněž pokrájejte na kostky. Nakonec ještě okrojte stopky u jahod, omyjte je a nasekejte na malé kusy.
Dokončování ovocného dezertu a jeho tuhnutí v lednici
V další fázi si odlijte asi 200 mililitrů mléka a rozmíchejte v něm karamelové pudinky v prášku. Zbylé množství (800 ml) pak přiveďte k varu v menším hrnci. Až začne mléko vřít, vlijte do něj rozpuštěný pudink a vařte při stálém míchání do zhoustnutí.
Také směs ochuťte dle potřeby moučkovým cukrem a nakonec odstavte z plotny. Nyní vše zkompletujte. K ruce si vezměte formu na bábovku, vymažte ji případně máslem a poházejte do ní kousky jahod, kousky banánů, kiwi a také jablko.
Na vrch pak poklaďte nalámané máslové sušenky. Suroviny přelijte karamelovým pudinkem a dezert nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté jej umístěte do lednice ideálně přes noc, aby ztuhnul.
Servírování ovocného dezertu s karamelovým pudinkem
Připravený ovocný dezert s pudinkem vyjměte z lednice, vyklopte na tác z formy na bábovku a dozdobte dle libosti karamelovým topingem a opraženými loupanými mandlemi. Podávejte například s šálkem espressa, nebo i s řádně vychlazeným mléčným koktejlem pro osvěžení. Dobrou chuť.