Panna cotta s třešněmi - postup přípravy
Panna cotta je dezert, který se k nám dostal z překrásné Itálie. U nás se přitom stal velice populární. Ne každý ale ví, že tento úžasný dezert lze snadno připravit i doma. Hlavní věcí je přitom dodržovat klasický a hlavně vyzkoušený recept. Pokud plánujete romantické rande, tento dezert bude naprosto ideální. Váš milovaný partner ocení vaše úsilí a oba si pochutnáte.
Ingredience
Třešně přirozeně rozmrazte. Želatina se rozpustí v 50 ml vody a nechte ji 10 minut odstát. Do hrnce nalijte mléko a smetanu. Zahřejte, ale nenechte je dojít až k varu. Poté přidejte cukr a neustále míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Nalijte polovinu želatiny. Zbytek použijeme na horní vrstvu s třešněmi. Odstavte hrnec a nechte směs úplně vychladnout.
Následně nalijte směs do forem a do každé z nich vložte několik třešní. Přeneste nádoby do chladničky, aby hmota ztuhla. Vezměte pánev, vložte do ní třešně a naplňte zbývající vodou. Dejte ji na mírný plamen. Až začne voda vřít, nalijte druhou část želatiny.
Dobře promíchejte a nechte vychladnout. Vyndejte nádoby z lednice a nalijte na ni třešňovou vrstvu. Vraťte vše znovu do lednice, aby druhá vrstva také ztuhla. A jedinečný italský dezert je hotový!