Párečky v bramborovém těstíčku - postup přípravy
Dnes vám představíme recept na velmi chutné jídlo, zvláště pokud máte v lednici zbytky bramborové kaše nebo oloupané brambory. Vaši blízcí si tyto bramborové prsty s párkem nebo klobásou užijí s velkým potěšením a budou vždy velmi rádi, když je připravíte. Toto jídlo je ideální jako netradiční večeře, ale můžete ho podávat také na večírku.
Ingredience
Brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, přidejte podle chuti sůl a černý pepř, poté přidejte vejce a promíchejte. Postupně přidávejte mouku a lžící promíchejte těsto, poté posypte pracovní plochu zbývající moukou a vypracujte těsto.
Navlhčete si ruce, vezměte si kousek těsta a vytvarujte v ruce ovál, do kterého dáte párek. Obalte párek do těsta a vytvarujte větší ovál.
Umyjte si ruce po každém oválu, poté je mokrýma rukama všechny vytvarujte a položte na dobře posypaný vál. Otáčejte každým válečkem, aby se obalil v mouce.
Na pánvi rozehřejte olej, stroužky česneku rozmáčkněte nožem, přidejte je k oleji a několik minut je smažte, dokud olej nenasákne jejich vůni. Vyndejte česnek, dejte do pánve párky v bramborovém těstíčku a smažte je ze všech stran, dokud nebudou zlatohnědé.
Poté je dejte na chvilku na papírové ručníky, které nasají přebytečný tuk.