Pečené srbské rizoto sypané sýrem - postup přípravy
Pokud nevíte, co si připravit v hektickém týdnu k večeři, vyzkoušejte recept na pečené srbské rizoto podle YouTube kanálu Jaření s Jančou. Servírujte ho se strouhaným sýrem, kyselou okurkou a čerstvou červenou kapií.
Ingredience
Cibuli očistěte a nakrájejte ji na malé kostičky. Poté ji na pánvi s trochou oleje orestujte do zlatova. Vepřovou plec nakrájejte na menší kostky, vložte je do pekáče a předejte k nim lžíci soli.
Maso promíchejte, podlijte ho vodou a poté ho přiklopte druhým pekáčem. Vložte ho do trouby a pečte ho při teplotě 180 °C do změknutí.
Rajský protlak rozmíchejte ve vodě a dejte ho stranou. Rýži vložte do osolené vroucí vody a vařte ji do změknutí. Poté ji přendejte do hrnce, přidejte k ní orestovanou cibuli a mraženou zeleninu.
Do rýže přimíchejte mletou papriku, mletý pepř a rajský protlak smíchaný s vodou. Jakmile bude maso hotové, vyjměte ho z trouby a přimíchejte do něj rýži.
Pekáč přiklopte druhým pekáčem a rizoto vložte zpět do trouby na 20–30 minut. Poté ho můžete ihned servírovat. Podávejte ho s nastrouhaným sýrem a kyselou okurkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou