Pečené vepřové závitky na špejli - postup přípravy
Do vepřových plátků můžete zarolovat skvělou náplň se žampiony a navléci je na špejle. Pečou se na jednom plechu s bramborami, které se poté servírují jako příloha.
Ingredience
Vepřové plátky rozklepejte natenko, podle chuti je osolte a opepřete a nechte 30 minut odležet. Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a žampiony nakrájejte na kostičky. Dejte na pánev s trochou oleje cibuli a mrkev a chvíli je smažte. Pak přidejte žampiony, osolte, dochuťte provensálskými bylinkami a smažte vše doměkka. Pak směs nechte vychladnout.
Brambory oloupejte a nakrájejte na vetší hranolky. Dejte je na plech, přidejte trochu oleje, osolte, ochuťte kořením na brambory a promíchejte. Na plátky masa dejte trochu vychladlé směsi a poté zarolujte. Vzniklé rolky navlékněte na dvě špejle nebo grilovací jehly.
Navlečené rolky na špejlích dejte na plech na brambory. Přikryjte je vlhkým pečicím papírem a ten pak alobalem. Dejte vše péct do předehřáté trouby na 180 °C po dobu 40 minut. Poté odstraňte alobal a papír a dopékejte dalších 10 minut. Hotové maso servírujte s bramborami.