Pečený květák s dipem z medvědího česneku - postup přípravy
Dobrým způsobem, jak si připravit bezmasý pokrm z květáku, je upéct jej s cibulí, kořením a česnekem a podávat ho s dipem z medvědího česneku. Recept nám poskytla paní Helena Vítková Zvonková.
Na květák
Na dip
Omyjte květák a rozeberte ho na růžičky. Dejte ho do zapékací formy, přisypejte podle chuti koření na gyros a směs bifteki, případně dle chuti dosolte, přilijte olej a vše dobře promíchejte, aby se květák směsí obalil.
Přidejte na půlkolečka nakrájenou cibuli a na plátky krájený česnek. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte květák, dokud nebude měkký.
Do misky dejte zakysanou smetanu na dip. Přidejte pesto z medvědího česneku, tedy medvědí česnek rozetřený se solí a trochou oleje. Zamíchejte a servírujte ke květáku.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.