Pečený lilek plněný rajčatovou směsí - postup přípravy
Chcete ozdravit svůj jídelníček? Potom připravte pro sebe anebo celou svou rodinu velmi chutný předkrm v podobě pečeného lilku s rajčatovou směsí. I když se jedná o vegetariánský pokrm, budete se oblizovat!
Ingredience
Začněte tím, že si lilek omyjete a nakrájíte ho na centimetrová kolečka.
Ta pak vyskládejte na plech s pečícím papírem vedle sebe.
Dále si v misce smíchejte olivový olej spolu se sušeným oreganem, solí a mletým pepřem. Poté touto směsí potírejte lilková kolečka a pečte v troubě na teplotu 200 °C po dobu 20 minut.
Nyní si k ruce vezměte cibuli, oloupejte ji a najemno nasekejte. Pak ji umístěte do mísy a promíchejte s prolisovaným nebo drceným česnekem a s kostičkami omytých rajčat. Také dochuťte solí, pepřem a vše orestujte na rozpálené pánvi po dobu 10 minut.
Nakonec ještě zakápněte zeleninu olivovým olejem a přidejte nasekanou petrželku.
Hotovou náplň odstavte z plotny. Dále si vyjměte lilky z trouby a po mírném zchladnutí je plňte lžící rajčatové směsi. Pak kolečka přeložte a podávejte.
Hotový předkrm v podobě pečených lilků s rajčatovou náplní můžete servírovat jak samotný, tak třeba s dipem ze zakysané smetany, bylinek a česneku. Hodit se bude i trocha řeckého bílého jogurtu na zálivku. Pokud preferujete pikantní pokrmy, můžete zeleninu zakápnout i chilli omáčkou. Přejeme vám dobrou chuť.